Kerst trend 2020: Pimp je eigen kerstbal

Kerst trend 2020: Pimp je eigen kerstbal

Misschien vraag je jezelf af of het al tijd is om de kerstboom op te tuigen. Wij zijn in vedergeval al druk bezig met de feestdagen en hoe je deze nog persoonlijker kunt maken. Juist in deze gekke periode willen we het thuis juist gezellig maken en hoe doe je dat nou beter dan met een gepimpte kerstboom.

Ga voor een persoonlijke kerstboom

In de winkels wordt je dood gegooid met kerstballen en andere leuke versieringen voor in de boom, maar een persoonlijke kerstboom is toch wel altijd het leukste. Denk aan een leuk knutselwerkje van je kindje voor in de boom. Dat zijn vaak dingen die je jaar na jaar weer in de boom hangt, omdat deze een verhaal vertellen.

Dit jaar is de trend om de kerstboom nog persoonlijker te maken. Misschien vraag je jezelf nu wel af: maar hoe kunnen we dat doen? Daar gaan wij bij Strijklogo’s enzo jou bij helpen! 

DIY kerstbal

Het pimpen van je kerstbal kan je op verschillende manieren doen. Je kunt ze helemaal vanuit het niets maken met bijvoorbeeld karton, maar als je de boom dan toch wel een beetje rustig wilt houden dan kan je misschien beter gaan voor een andere optie.

De meeste kinderen houden wel van knutselen, het schilderen van hun eigen kerstbal kan daarom de perfecte bezigheid zijn op een grauwe winterdag. Een geschilderde kerstbal is vaak namelijk iets minder hysterisch dan andere knutselwerkjes en kan zo perfect matchen bij je andere decoratie.

Wat heb je nodig om je kerstbal te schilderen?

  • een aantal (plastic) kerstballen
  • knutselverf
  • kwasten
  • evt glitters of andere decoratie
  • leuke stickers

Je kunt vervolgens je kindje(s) naar hartenlust de ballen laten schilderen en decoreren zoals ze zelf willen. Aan het eind van deze knutselsessie heb je hele trotse kinderen en originele gepimpte kerstballen voor in de boom. Geheel volgens de kersttrends van dit jaar.

naamsticker kerstbal

Kerstbal met naam

Wil je liever een rustiger exemplaar in de boom, maar wil je wel een persoonlijk tintje er aan geven? Dan is het ook altijd nog mogelijk om de kerstballen te beplakken met een naamsticker. Op deze manier kan je de namen van je kinderen, huisdieren of andere familieleden op de bal plakken zonder dat het vloekt bij je kerstboom. Uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk om de geschilderde kerstbal te beplakken met een naamsticker.

Het beplakken van een kerstbal gaat heel makkelijk, maar is misschien wel een klusje voor mama.  Het zou zonde zijn als alle namen scheef zitten, alhoewel ziet jouw kind dat niet en is hij/zij wel heel trots op de DIY bal. 

In onze webshop heb je de mogelijkheid om jouw gepersonaliseerde naamstickers te bestellen speciaal voor kerstballen. Je hebt een ruime keus uit verschillende kleuren en lettertypes, zodat je deze kerst een kerstboom hebt vol met gepimpte kerstballen.

Tip: Een gepersonaliseerde kerstbal kan ook een heel leuk cadeautje zijn voor bijvoorbeeld een kindje dat geboren is rond de kerstdagen. Of wat dacht je een bal voor opa en oma. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Reactie plaatsen

Thank you for reading! we'd love to know your thoughts! Please note your comment needs to be approved before it is published :)