Kan ik mijn bedrijfskleding aftrekken bij de Belastingdienst?

Kan ik mijn bedrijfskleding aftrekken bij de Belastingdienst?

Als ondernemer is het natuurlijk leuk als jij of je personeelsleden in bedrijfskleding kunnen lopen. Het zorgt niet alleen voor herkenbaarheid, maar straalt ook professionaliteit uit. Echter zijn er best wel wat voorwaarden waar de bedrijfskleding aan moet voldoen voor je deze mag afschrijven bij de Belastingdienst. In dit blog bericht vertel ik je er alles over.

 

De regels voor het afschrijven van bedrijfskleding


De vuistregel voor het aftrekken van bedrijfskleding is, dat wanneer je het kunt bestempelen als werkkleding je deze kunt meenemen in de aftrek voor de Belastingdienst. Echter is het zo dat je met een aantal kledingstukken soms lastig kunt zeggen of het nou echt enkel werkkleding is. Kleding die echt uiterlijke kenmerken heeft van werkkleding zoals een uniform of overall is natuurlijk makkelijk te herkennen, maar hoe zit het bijvoorbeeld met een t-shirt met jouw logo?

 

Voorwaarden afschrijven werkkleding

De Belastingdienst heeft daarom een aantal voorwaarden opgesteld waar bedrijfskleding aan moet voldoen. Kleding die je ook privé kunt dragen, wordt bijvoorbeeld niet gezien als werkkleding. Het is dus niet mogelijk om een mooie jas of jurk af te schrijven als werkkleding.

 

Een hele belangrijke voorwaarden die de Belastingdienst aanhoudt is dat het kledingstuk een logo moet hebben van minimaal 70cm2. Veel ondernemers schrikken hiervan, maar wat handig is om te weten dat het de totale afmetingen is van het logo’s of de logo’s. Dus je kunt hierbij denken aan een logo van 2 bij 35 centimeter of een logo van 2 bij 25 cm en een klein logootje op de borst. Als het totale oppervlakte van de logo’s samen maar 70m2 betreft. Een t-shirt of trui met jouw bedrijfslogo, komt daardoor al vrij snel in aanmerking voor deze aftrek.

 

Een andere voorwaarden die de Belastingdienst ook stelt, is dat je deze bedrijfskleding niet mee naar huis mag nemen. Echter moet je je natuurlijk afvragen hoe vaak je in je vrije tijd met jouw bedrijfslogo op gaat lopen.

 

De regels opsommend

Wat mag wel:

  • De kleding is alleen geschikt om de dragen tijdens het werk
  • Op de kleding zit een logo van minstens 70 cm2. Dit mogen ook meerdere logo’s zijn
  • De kleding blijft achter op de werkplek

 

Wat mag dus niet:

  • Kleding die niet aantoonbaar werkkleding is, denk aan bijvoorbeeld een jurk of een spijkerbroek
  • Kleding met een logo onder 70 cm2
  • kleding die ook in je vrije tijd gedragen kan worden.
 
Wanneer jouw werkkleding aan een van deze eisen voldoet, mag je deze aftrekken bij de Belastingdienst.

 

Zelf je bedrijfskleding bedrukken

Een t-shirt, trui of vest met logo is dus fiscaal aftrekbaar. Echter kan het nog steeds een flinke kosten post zijn. Het kan daarom heel interessant zijn om jouw werkkleding zelf te bedrukken. In onze webshop heb je de mogelijkheid om jouw logo als strijklogo te bestellen. Wij kunnen deze voor je maken in een kleur naar keuze, waarna jij zelf deze gemakkelijk op een gewenst kledingstuk kunt drukken.

 

Het bedrukken van jouw eigen werkkleding, hoeft daardoor niet duur of lastig te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een t-shirt en een strijkbout. De strijklogo’s blijven zelfs na regelmatig wassen mooi, waardoor de werkkleding langdurig gedragen kan worden.

 

Klik hier voor meer informatie over het laten maken van een strijklogo van jouw logo.

 

Hoe bereken ik zelf de juiste afmetingen voor mijn werkkleding?

De meeste mensen vinden het lastig om zelf te berekenen aan welke afmetingen hun logo moet voldoen. De afmetingen worden gehanteerd vanuit de uiterste hoeken van jouw logo. Hou vervolgens rekening met de breedte van de logo en vermenigvuldig deze met de hoogte, zo heb je de oppervlakte van jouw logo berekent.

 

Rekenvoorbeeld:

het logo is 30 centimeter breed en 10 centimeter hoog dan is de totale oppervlakte van het logo 300 cm2 en dus groot genoeg.


Ga je voor een logo op de borst en het logo zou 15 centimeter breed zijn en 5 centimeter hoog, dan kom je uit op een oppervlakte van 75 cm2 en dan is jouw logo dus ook groot genoeg.

Wil je zeker weten of jouw logo aan het juiste formaat voldoet? Stuur dan even een mailtje en ik denk graag met je mee. 

 

Strijklogo 70cm2

Reactie plaatsen

Thank you for reading! we'd love to know your thoughts! Please note your comment needs to be approved before it is published :)